Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Alleengeboren tweeling

‘Zitten tweelingen in de familie?’

Die vraag wordt me vaak gesteld sinds ik zelf een tweeling kreeg. En weet je, we weten het antwoord niet. In theorie zijn er wel tweelingen in mijn familie, maar die hebben geen verband met mijn persoonlijke erfelijkheidsfacfor.

Als ik dit boek lees, dan wordt me duidelijk dat we het antwoord eigenlijk niet echt kúnnen weten. Want heel veel baby’s die eerst als tweeling in de buik zaten, zijn uiteindelijk alleen geboren. Als in een heel vroeg stadium van de zwangerschap één van de baby’s het niet overleeft, dan is dat bij de moeder vaak niet bekend. Medisch gezien wordt dat ook niet altijd ontdekt of herkend.

Dus ja, misschien komen er wel heel veel tweelingen voor in mijn familie, maar zijn ze toevallig allemaal alleen geboren.

Ik vind het intrigerend, en kom het ook in opstellingen vaak tegen. Alleen geboren zijn terwijl je een tweeling was, blijkt veel impact te kunnen hebben op het verloop van je leven.

Wie dit boek ook kent en boeiend vindt, of uit eigen ervaring spreekt, is heel welkom om daarover iets met mij te delen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: