Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Opstelling: Voorouders

‘Als je je voorouders niet kent, ben je stuurloos.’

Wanneer ik een deskundige deze woorden hoor uitspreken, raken ze een gevoelige snaar. Er is een stuurloos deel in mij dat me beperkt om vooruit te komen, en het is belangrijk om daar nu bij stil te staan.

Ik weet dat vanaf 7 generaties geleden patronen worden doorgegeven naar ieders huidige leven. Ik pak de stamboom erbij die ik ooit heb uitgewerkt, en volg de lijnen. Zo kom ik uit rond 1750, en zie de vele namen van mijn voorouders.

Ik voel dat ik een opstelling wil doen. Ik wil deze mensen in beeld brengen, voor me kunnen zien en hun energie voelen. Ik kijk om me heen, en zie een doos puzzeltegels van de kinderen.

Ik neem een stapeltje, en leg er willekeurig eentje neer. In gedachten noem ik wie dit is, zodat de energie wordt neergezet. De naam van deze persoon ken ik niet, maar ‘de man 7 generaties terug via de kant van opa’ volstaat. Een stukje verderop komt een tegel voor de 7e vrouw in de vrouwenlijn, en zo benoem ik willekeurig nog een aantal tegels.

Met open mond van verbazing sta ik te kijken naar wat er gebeurt. Het veld ontvouwt zich, en de energie is overweldigend. Dit is even geen kinderspeelgoed, dit zijn mijn voorouders. Deze tegels representeren de mensen van mijn familie die de afgelopen 250 jaar geleden leefden, en het is alsof ik ze kan zien en voelen.

Zoals altijd in een opstelling check ik bij mezelf wat er nodig is, en ik spreek zinnen uit die in me opkomen. Ik voel vanuit ieder een heel eigen energie komen. Dat zegt iets over hoe ze als persoon waren, en het raakt aan iets wat ik herken in mijn leven.

Ik besef dat ik er dankzij deze mensen nu in deze hoedanigheid ben, en bedank ze allemaal.

Ik moet lachen om mezelf als ik een wandelingetje maak tussen de tegels door. Alsof ik een uitstapje maak met mijn familie. Zo verbind ik mijn leven bewust met dat van hen, ook al waren we op onbewuste lagen altijd al verbonden. Ik heel wat geheeld mag worden, en maak de doorstroming van positieve energie via alle lijnen mogelijk.

‘Als je je voorouders niet kent, ben je stuurloos’ heeft na deze kennismaking een andere betekenis.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: