Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Praktijk voor Bewuster Leven

Augustus 2004. Ik voel dat ik iets met mijn handen wil gaan doen, en meld me aan voor een Reiki cursus. De energie stroomt, ik leer me afstemmen, en de groep gelijkgestemden voelt als een warm bad. Ik ben met mijn 21 jaar veruit de jongste deelnemer, maar ik pas er helemaal bij.

In de periode daarna geef ik hier en daar een reiki behandeling, maar de plannen om het serieus aan te pakken schuif ik op. ‘Later’ wil ik een eigen praktijk, nu ga ik eerst nog veel reizen en werken.

Oktober 2008. Helemaal gevloerd door een burn-out, ten einde raad, weet ik niet wat ik met mijn leven moet. Ik meld me aan voor een cursus Rebalancing Massage, waarbij zacht wiegen en schudden de hoofdtoon voeren. Stilstaan, voelen. Ik ben er zo slecht aan toe, dat ik sommige lessen de dubbele shift als proefpersoon op de massagetafel lig in plaats van dat ik zelf ga oefenen met de technieken die we leren. Dat komt maanden later wel, als ik de vervolgcursus doe.
De basis heb ik te pakken, maar nog steeds ga ik ‘later’ ermee aan de slag.

September 2010. Ik volg een jaartraining waarbij tantra massage een belangrijk onderdeel is. Nog meer stilstaan, voelen, bewegen, ademen, bewust zijn van wat er NU gebeurt, energie laten stromen. Het is hemels en aardend tegelijkertijd.

Maart 2013. Een fijne vrouw vraagt me of ik haar niet eens een ontspanningsmassage kan geven. Ik leen iemands ruimte met massagetafel, zorg voor zachte handdoeken en een rustgevend muziekje, en ga aan de slag met warme olie. Helemaal zen komt ze van de tafel af, en ik ben ook geraakt door wat het teweeg brengt. Dit smaakt naar meer.

Mijn praktijk wordt officieel, er komt een website en een visitekaartje, en het gaat snel rond.
Ik richt thuis een kamer in voor klanten, en ook op een andere plek heb ik een ruimte die ik kan gebruiken. Zo heb ik een groot bereik, en ik kan veel mensen helpen.

Soms voel ik me helemaal voldaan, en soms merk ik dat ik niet heb kunnen doen wat ik wilde. Ik kan er de vinger niet op leggen waar het precies aan ligt. Puur masseren voor ontspanning lijk ik een beetje saai te gaan vinden. Zalig voor de klant, maar ik zoek meer verdieping.

April 2014. Ik volg een cursus Holistisch Energetische massage, en kan met alles wat ik leer direct aan de slag. In combinatie met de ervaring die ik al heb, durf ik mezelf steeds duidelijker te profileren als masseur.

Hoe meer ik masseer, hoe meer ik durf af te stemmen op wat ik voel in plaats van op wat de volgorde van de technieken zou ‘moeten’ zijn. Steeds vaker krijg ik tijdens de behandeling hulp van boven, en komen er aanwijzingen van mensen die zich bij me aandienen als oma, tante of gids van degene die op de tafel ligt. Ik leer van elke ervaring.

Augustus 2016. Mijn praktijk is volop in ontwikkeling. De mensen die komen voor coaching met voeding maar intussen strak staan van de spanning, krijgen er een massage bij. Ik geef opstellingen, waarbij de informatie vanuit het lichaam komt en ik mijn handen neerleg waar ze nodig zijn.
Ik oefen en oefen, en voel steeds meer waar ik naartoe wil gaan.

Januari 2019. Al 2 jaar ligt mijn praktijk zo goed als stil. Heel af en toe geef ik nog eens iemand een behandeling, maar de zorg voor mezelf en mijn gezin vraagt alle energie en aandacht. Ik heb nog heel veel dromen en wensen, maar eerst zelf op krachten komen voordat ik weer anderen ga helpen. Het kriebelt wel, maar ik weet dat mijn tijd komt. Geduld.

November 2021. Ik ben er klaar voor! Ik ga weer aan de slag. Mijn handen zijn nodig. Vrouwen hebben mij nodig. Ze zijn moe, ze hebben pijn, ze zorgen voor anderen en niet voor zichzelf, en dat willen ze bewust anders.

Echt even stilstaan bij wat er nu is. Ademhalen. Volledige aandacht. Kijken naar wat er nodig is. Voelen wat er vast zit, en waar het stroomt. Lachen, blij zijn. Fysiek en mentaal ontspannen. Ik weet wat vrouwen nodig hebben, want ik weet wat ik zelf nodig heb. Ik weet dat we het onszelf kunnen geven, en ik weet dat er soms een zetje nodig is. Ik ga zetjes geven, in rust en zachtheid. Zodat elke vrouw weer ietsje bewuster en meer bij zichzelf de deur uit gaat.

Misschien moet ik het daarom geen massage noemen maar Bewustwordingsbehandeling.
Of Aandachtsuurtje.
Of Tijd-voor-jezelf-moment.
Ik weet het nog niet precies, maar dat komt nog wel.

Energetisch gezien zet ik het alvast elke dag een beetje steviger neer. Al mijn jaren ervaring mogen een stromend vervolg krijgen, voor een mooiere wereld en een bewuster leven.

Telkens weer een stapje verder.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: