Congres Zelfgenezing bij kanker

Kanker. Een thema dat me regelmatig bezig houdt. Omdat ik weet dat ik er ook mee te maken kan krijgen, bij mezelf of iemand dichtbij. Al jaren verdiep ik me erin via allerlei wegen, en afgelopen week deed ik dat door het online congres voor Zelfgenezing te volgen.

Enorme eye-openers. Ik hoorde verhalen van artsen en therapeuten met veel ervaring met kankerpatiënten. Ik hoorde verhalen van mensen die de diagnose kanker hebben of hebben gehad, en hoe zij hun weg hebben gevonden in behandelingen en helingsmethodes. Ik hoorde verhalen van nabestaanden die iemand verloren door kanker, en het hele proces dat zij van dichtbij hebben meegemaakt.

Voor mij zijn er een paar waardevolle inzichten ter sprake gebracht. Mijn manier van denken en voelen is bevestigd door de vele ervaringen die ik heb mogen beluisteren.

In de interviews hoorde ik deelnemers zeggen dat zij een oorzaak vonden van kanker. Door hen werd een link gelegd met een emotionele gebeurtenis of destructieve overtuigingen en het latere ontstaan van kanker in het lichaam.

Tot in detail is dit door de artsen en ervaringsdeskundigen uitgelegd. Zij spreken over diepgaand zelfonderzoek en het oplossen van innerlijke conflicten.

Deze conflicten bestaan soms al een leven lang. Onverwerkte of traumatische gebeurtenissen uit het verleden kunnen een reden zijn voor het lichaam om kanker te ontwikkelen. Net zo goed als dat ook geldt voor andere soorten ziektes die hun oorsprong kunnen hebben in het verleden. Er werden ook voorbeelden genoemd van ervaringen op volwassen leeftijd die dermate schokkend waren dat het lichaam hierop reageerde door het ontwikkelen van kanker.

Er kan ook een verband zijn met innerlijke conflicten die al generaties lang worden doorgegeven. ‘Het zit in de familie’ kan niet alleen gezien worden als een fysieke erfelijke factor, maar ook als het doorgeven van emotionele patronen. Als deskundige in familieopstellingen weet ik natuurlijk hoe dit in familiesystemen werkt, en heb ik hier al vele voorbeelden van gezien. Een collega opsteller heb ik weleens horen zeggen dat hij nog nooit heeft meegemaakt dat iemand met de diagnose kanker níet een emotionele oorzaak kon vinden. Die is er altijd. Alleen niet altijd direct duidelijk. En blijft soms lang of te lang onder het tapijt liggen.

Wat veel ervaringsdeskundigen vertelden is dat zij bij het horen van de diagnose kanker in shock raakten en doodsangst voelden. De emotionele achtbaan waar zij in belandden maakte dat ze nog moeilijker dan voorheen konden voelen wat goed voor hen was, en niet meer de juiste keuzes konden maken. Laat staan dat zij konden onderzoeken waardoor dit was ontstaan in hun lichaam. Als de schok, het ongeloof en de angst groot blijven dan is dat heel lastig. Het gevoel van regie hebben of regie kwijt zijn blijkt een belangrijke factor te kunnen zijn in het genezingsproces.

Een van de belangrijke redenen voor Froucke om dit congres te organiseren, is preventie. Mensen preventief informeren, zodat op het moment dat een diagnose komt er alvast een basis is om op terug te kunnen vallen. De wetenschap dat er deskundigen zijn, en mensen die hun manieren van zelfonderzoek uit eigen ervaring kunnen vertellen, kan heel helpend zijn. Want ook dat gaven zij aan: Het is vaak een eenzaam proces waarin je niet weet waar je terecht kunt. In de facebookgroep van het congres zijn meerdere berichten gekomen van mensen die zich door de video’s gezien en gehoord voelen, en eindelijk een plek vinden waar ze om hulp kunnen vragen en steun kunnen vinden. Dit is ongetwijfeld heel waardevol voor hun persoonlijke proces.

Voor mij geldt dat eigenlijk ook. Na de afgelopen jaren een handjevol mensen te hebben gehoord over het diepgaande emotionele proces dat na de diagnose kanker aan de orde kan komen, zijn er nu opeens tientallen mensen bijgekomen in mijn leven die me rondom dit thema kunnen informeren. Zij hebben boeken geschreven of zijn online te vinden met lezingen of lespakketten. Ik heb er nu niet mee te maken, maar in het kader van preventie is het zinvol om naast een gezonde leefstijl en positieve leefomgeving me goed te informeren over mogelijkheden en zienswijzen die voor mij van belang zijn.

Dit is een kleine greep van mijn bevindingen. Ik ben nog niet klaar met onderzoeken, en heb nog vele vragen. Intussen gaat mijn eigen zelfonderzoek onverminderd door.

http://www.congreszelfgenezing.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: