Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Recensie: Het meisje dat aan de oever verscheen – Geert Kimpen

Het is een boek dat ik niet meer kan wegleggen. Elk vrij moment, soms slechts een paar minuten, sla ik het open en zoek naar de regels waar ik de vorige keer was gestopt.

Nu heb ik geluk, de kinderen spelen en vermaken zich prima. Langer dan een half uur sla ik bladzijde voor bladzijde om, terwijl ik me laat meevoeren met de woorden die Geert Kimpen zorgvuldig heeft gekozen.

Ik lees over Kama, en zijn pijnlijke zoektocht. Ik lees over familieverstrikkingen, wie kent ze niet? Ik lees over het verlangen naar trots en erkenning. Is dat ten diepste wat er nodig is? Of zitten daar nog lagen onder?

Ik kan het niet helpen dat alles wat ik lees niet alleen door mijn hoofd gaat, maar zich een weg baant naar beneden. Onbenoembare emoties worden aangewakkerd, en ook mijn lichaam reageert. Een gevoel van hoop overvalt me, ‘als hij nou maar…’ gevolgd door ongeloof, ‘als zijn vader nou maar…’. Ik word heen en weer geslingerd, haast vergetend dat het lot van Kama al is beschreven, en niet door mijn gedachten kan worden beïnvloed.

In de dagen die volgen zal mijn nieuwsgierigheid steeds groter worden. Waar gaat dit verhaal naartoe? Wat is het pad van zijn leven? Welke keuzes gaat Kama maken? Gaat hij linksaf, of lonkt rechts toch teveel? Hoe worstelt hij zich uit de klauwen van de onzekerheid, de angst om te falen? Zal hij zijn kwetsbaarheid durven toestaan en een plek geven? Of kiest hij voor veiligheid, uit angst?

De levenslessen van Kama zijn niet anders dan de mijne. Ik heb dezelfde dromen, dezelfde wensen, ik maak dezelfde fouten en heb dezelfde twijfels als Kama heeft. Net als hij heb ik succes en ga ik onderuit. Net als hij voel ik me krachtig en daarna verloren. Net als hij weet ik waar ik voor sta en zit ik later in een put. En net als hij ben ik na de blijdschap eruit geklommen te zijn, weer verrast door de nieuwe uitdagingen en beproevingen.

Geert Kimpen, ik smul van jouw universele verhaal. Ik neem het woord voor woord in me op. Ik lees en herlees de regels. Je schrijft wat ik altijd al had willen weten. Je schrijft wat ik niet zou durven. Je schrijft precies wat ik nu nodig heb!

Wat fijn dat jij Michelle Shanti trof, en jouw verhaal goot in de vorm van ‘Het meisje dat aan de oever verscheen.’

🙏🏼✨🌅

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: