Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Miracle Morning

Mijn ochtend voelt meestal niet echt als een wonder. ‘s Avonds ga ik slapen met plannen en voornemens voor de volgende dag, vooral gericht op meer inspiratie, ontspanning en bewustzijn. Maar ‘s morgens komt daar weinig meer van terecht. Ik doe mijn dagelijkse taken die horen bij een normaal gezin, en scroll tussen de bedrijven door teveel rond op mijn telefoon. Mijn toch al beperkte energie wordt daar niet hoger van.

Dat moet anders. Dat mag leuker, zinvoller en diepgaander. Hoe dan?!? Kan dat wel met kleine kinderen die het dagritme bepalen en veel aandacht nodig hebben? Verwacht ik teveel van mezelf, of juist te weinig waardoor ik in hetzelfde cirkeltje blijf hangen? Dit is een onderzoek waard! Als ik bewuster wil leven, zal ik uit de vaste patronen mogen breken en iets nieuws doen.

Ik heb al vaker gehoord over de Miracle Morning, via vriendinnen die het een tijdje deden, en blogs waarin ervaringen worden beschreven. Na een halfgare nacht met te weinig slaap (te laat naar bed, teveel schermpjes, te weinig ontspanning) zoek ik op wat volgens de deskundigen de manier is om de dag als een wonder te beginnen.

Het recept is vrij simpel: een vaste routine inbouwen met zinvolle, helende activiteiten.
– Start met stilte en meditatie
– Affirmaties voor een positieve mindset
– Visualisatie voor de juiste focus
– Beweging/ sport/ oefeningen
– Lezen in een zelfhulpboek of iets anders wat ontwikkeling ondersteunt
– Schrijven in een dagboek

En dat een uur voordat iedereen opstaat, zodat de dag in stilte kan worden begonnen…

Goed, laat ik de feiten op een rijtje zetten:
– No way dat ik mijn wekker ga zetten om eerder op te staan. Slaap is heilig, en elke minuut is er weer eentje.
– Mediteren dit er al een beetje in, door de kinderen aan het spelen te zetten terwijl ik met een meditatieapp tot mezelf kom.
– Bewegen, lezen en schrijven doe ik zo’n beetje half half ongeveer plusminus wel af en toe door de dag heen, als het maar net zo uitkomt. Oftewel, zonder structuur, en het geeft zelfs nóg meer onrust vanwege andere taken die dan blijven liggen.
– Affirmaties en visualisaties liggen ergens verstoft als herinnering in mijn hersenpan. Ja, ik ken het positieve effect ervan, maar nee, de motivatie daarvoor heb ik al een poos niet meer gezien.

Ik zie mogelijkheden. Er is veel winst te behalen. Laten we zeggen dat mijn energie, gedachtengang en motivatie in de ochtend aanvoelen als een 4. Dat moet toch te verhogen zijn naar een 7 of een 8, om te beginnen. Het hangt samen met avondroutine, dus een Miracle Evening vraagt misschien nog wel meer aandacht voor mij.

Dit verse plan zal ik eens laten bezinken, en over een maand terugblikken. Wat past bij mij? Zal ik me actiever voelen en productiever zijn? Wat is te combineren met de kinderen, en wat kunnen we samen doen? Helpt het me bewuster te leven?

Kortom, is er een wonder gebeurd?

Advertentie

Een gedachte over “Miracle Morning

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: